2018-2019 Öğretim Yılı Mezuniyet Etkinliği

Fakültemiz 2018-2019 öğretim yılı mezuniyet etkinliği 3 Mayıs 2019’da Dekanlık binası önündeki alanda başlayıp, sonrasında bölümlerde devam etmiştir. Etkinliğin açılışı, Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY’un mezunlara hitaben yaptığı konuşma ile başlamıştır. Fakültemiz Dekanı Sayın Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY, konuşmasının son bölümünde;

“Kıymetli Öğrenciler, sizleri bugünlere kadar yetiştirip emek veren, her türlü fedakarlığı göğüsleyen, sizlerin en iyiler olmanızı amaçlayan ailelerinizi onurlandıracak başarılar elde etmenizi ve sizlere tüm olanaklarını açan Devletimize ve Milletimize şükranla hareket eden bireyler olmanızı yürekten diliyorum. Bundan sonraki yaşamınızda, adaletten, haktan, doğruluktan ayrılmamanızı ve başarılarınızın daim olmasını temenni ediyor, yolunuzun ve bahtınızın açık olmasını diliyorum. Son sözde ise, huzurumuzu borçlu olduğumuz, Bayrağımızın gölgesinde özgürce bağımsız yaşayabilmemizi temin eden Aziz Şehitlerimize sonsuz minnettar olduğumuzu söylemek istiyorum. Ruhları Şâd olsun. Hepinize hayat boyu başarı ve mutluluk diliyorum. Teşekkür ederim.” ifadelerini kullanarak konuşmalarını tamamlamışlardır. Sonrasında Fakültemizin halihazırdaki en yüksek genel not ortalamasına sahip öğrencileri konuşma yaparak kendilerine başarı belgeleri takdim edilmiştir.

Fakültemizin halihazırdaki yüksek genel not ortalamasına sahip öğrencilerinden olan Asiya BOZKURT yaptığı konuşmanın son bölümünde; “Öğrencilik yıllarımız hep kolay geçmedi. Zorlu sınavlar, uzun geceler yaşadık. Geriye dönüp baktığımda şanslı olduğumuzu görüyorum. Birçok kişinin bugüne gelmemizde yardımları oldu. Hayal edebileceğimiz en iyi öğretmenlere sahip olduk. Her biri kendi alanında tanınmış hocalarımız öğrenme sürecini daha zevkli kılmak için ellerinden geleni yaptılar. Ailelerimiz sabırla hep destek oldular. Biz de onların beklentilerini karşılayabilmek için elimizden gelenin en iyisini yaptık. Bugün bakışlarından bizimle nasıl gurur duyduklarını hissedebiliyorum. Sözlerime son verirken, beni dinlediğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Hoşça kal Dumlupınar, hoşça kalın bütün dostlarım.” ifadelerini kullanmışlardır. Fakültemizin bir diğer yüksek genel not ortalamasına sahip öğrencisi Oğuzhan ŞAHİN yaptığı konuşmanın son bölümünde; “Mustafa Kemal ATATÜRK’ün ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünde vurguladığı gibi eğitimin ülkeler için ne denli önemli olduğunu belirtilmiştir. Bu sözü kendine şiar edinmiş bir kardeşiniz olarak Milletimizin her daim kadim milletler arasında yer alması için, aydınlık gelecekler için, milli birlik ve beraberliğimize gölge düşürmeye çalışan iç ve dış mihraklara karşı her daim dimdik duracağıma, ülkem ve milletim için her daim faydalı işler yapacağıma siz değerli katılımcıların huzurunda söz veriyorum. ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözü bu ülke için yapacağımız hizmetlerde ilkemiz olacaktır. Beni dinlediğiniz için hepinize teşekkür ederim.” cümleleriyle duygu ve düşüncelerini aktarmıştır. Fakültemizde öğrenim gören yüksek not ortalamaya sahip yabancı uyruklu öğrenci Siera NAİMOĞLU yaptığı konuşmanın son bölümünde; “Başta kendi anneme ve babama burada bulunan tüm anne ve babalara bizleri her şartta ve koşulda destekledikleri ve yanımızda oldukları için çok teşekkür ederim. Dekanımız Prof. Dr. İsmail KÜÇÜKAKSOY’a çok kıymetli hocalarıma bizlere verdikleri emekler için, eğitim için, değerler için çok teşekkür ederim. Mezun olan tüm arkadaşlarıma iş ve sosyal hayatlarında başarılar diliyorum. Teşekkürler.” İfadelerini kullanmıştır. Fakültemizde öğrenim gören bir diğer yüksek not ortalamaya sahip yabancı uyruklu öğrenci olan İlgeldi MERGENOV yaptığı konuşmanın son bölümünde; “Bu şehirde ve bu kampüste yaşadığım her anının benim için ayrı bir önemi vardır.  Burada geçen hüzünlü, komik, eğlenceli ve güzel günlerimi, burada  edindiğim arkadaşlıklarımı ve bana her gün yeni şeyler katan değerli hocalarımı asla unutmayacağım. Seneler sonra bir gün yine aynı yerde buluşmak üzere, hoşça kalın.” cümleleriyle duygu ve düşüncelerini aktarmıştır.

Programın devamında, öğrencilerimiz, sabırsızlıkla bekledikleri mezuniyetlerinin sembolü olan kep atmayı gerçekleştirmişlerdir. Sonrasında, öğrencilerimiz, aileleri, öğretim elemanları ve idari personelimiz ile hatıra fotoğrafları çekinmişler, konuklara Üniversitemizin geleneksel mezuniyet pilavı ikram edilmiş, bu mutlu günde müzik ve eğlence devam etmiştir.

Dekanlık binası önünde gerçekleşen etkinliğinin ardından, mezuniyet etkinliği programına bölümlerimizce amfilerde öğrencilerimize başarı belgeleri verilmesiyle devam edilmiştir.

3 Mayıs 2019 Cuma günü düzenlenen mezuniyet etkinliği programına buraya tıklayarak erişilebilir.

Teşekkür: Etkinliğin imkanlarının sağlanmasında başta Devletimiz olmak üzere, Rektörlüğümüz ve ilgili birimlerine; etkinliğin hazırlıkları için başta Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Murat YAMAN ve Doç. Dr. Hatice DAYAR olmak üzere, İdari Personelimiz İsmail BURAK’a, Erol AYBAR’a, Muzaffer TİREN’e, Derya KARADENİZ’e, Naim ÖZGÜÇ’e, Cahit ÇELİK’e, Mustafa BERBER’e, Hamza ÖZTÜRK’e, Kadir ARIOĞLU’na, Güvenlik Personelimize, Hizmetli Personelimize, sunumlar için Hasan DÜŞGÜL’e, canlı müzik için de Abdussamet AYAN ve Orkestra Ekibine, Fakültemiz Dekanlığı Teşekkür eder.

Son Güncelleme Tarihi: 31 Mayıs 2019, Cuma