Fakültemiz 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Coşkuyla Kutlandı.

Fakültemiz 2021-2022 Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla kutlandı.

10 Haziran 2022 tarihinde düzenlenen Mezuniyet Törenine Fakültemizin Dekanı Prof.Dr Cengiz DURAN Dekan Yardımcıları Doç Dr. Özer ÖZÇÖELİK, Doç.Dr. Eray ACAR Bölüm Başkanları, öğretim elemanları veliler ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı ve ardından Dekan Prof.Dr. Cengiz DURAN’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Prof.Dr. Cengiz DURAN yapmış oldukları konuşmasında Sayın hocalarımız, sayın velilerimiz ve değerli öğrencilerimiz 2021 – 2022 Akademik Yılı Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi mezuniyet törenine hoş geldiniz.

Öncelikle mezun olma başarısı gösteren tüm öğrencilerimizi sizlerin huzurunda tekrar tebrik etmek istiyorum. Sizlerle beraber pandemi gibi zorlu süreçten geçtik ve sizlerden ayrı kaldık. Bir süre derslerimize online olarak devam etme zorunda kaldık. Bu süreci ülkemizde en başarılı yürüten okullardan biri de biz olduk. Bu süreçte sabırlı olan öğrencilerimize, öğrencilerimizin eğitim kalitesinden ödün vermeden derslerini yürüten öğretim elemanlarımıza ve alt yapının oluşturulmasında emeği olan herkese huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum.

Kurtuluş Savaşı’nda birçok şehit verdik. Bu mücadeleden sonra ülkemizde girişimci olarak üretimi yönlendirecek insan sıkıntısı uzun süre devam etti. Daha sonraki yıllarda özellikle 1960 lardan sonra girişimci yetiştirilmesinin önünün açılması için bir çok İİBF açıldı. Fakültemizde 1974 yılından beri eğitim veren köklü fakültelerden biridir. Köklü bir eğitim kurumunda alanlarının uzmanı öğretim elemanlarından eğitim almanın ayrıcalığını yaşadınız.

Bu zorlu dönemde çok çalıştınız başardınız ve haklı olarak mezun olmanın gururunu yaşıyorsunuz.

Hepiniz artık birer mezunsunuz. Devletimizin, ailenizin ve biz hocalarınızın sizler üzerinde olan emeğinin karşılığını ödeme vakti geldi. Artık gittiğiniz her yerde DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin birer gönül elçisi olacaksınız. Daima bizim bir aile olduğumuzu ve yaptığınız her işte DPÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizi temsil ettiğinizi unutmayınız. Nasıl ki anneniz babanız sizlerin hayatta başarılı olduğunda gurur duyacaksa bizlerde aynı şekilde gurur duyacağız. Birçok İİBF mezunu var diyeceksiniz. Bizim ne yapmamız gerekiyor diyeceksiniz bu ailenin bir parçası olarak size diyorum ki herkesten daha fazla çalışacaksınız, yılmayacaksınız ve daha da fazla çalışarak başaracaksınız. Unutmayın pes etmediğiniz sürece kaybetmeyeceksiniz.

Hepinize mezuniyetimize katıldığınız için ve bu ortamın hazırlanmasını sağlayan İİBF Kantinleri işletmecisi Mustafa Arabacıya ve Melis Çiçekçiliğe sonsuz teşekkür ediyorum. Hepinizin mezuniyeti hayırlı uğurlu olsun.

Açılış konuşmasının ardından Maliye Bölümü öğrencisi Fakülte birincimiz Sabri BAŞOĞLU ve İşletme Bölümü öğrencisi Şebnem İBİŞOVA plaketlerini almak ve mezun olan öğrenciler adına konuşmalarını yapmak üzere kürsüye davet edildi.

Fakülte birincimizden ilk olarak söz alan Sabri BAŞOĞLU bugün burada hepimiz çok büyük bir heyecanı paylaşıyoruz, oldukça uzun ve emek isteyen dört yılı acısıyla ve tatlısıyla paylaşarak sonuna gelmiş bulunmaktayız. Bu yolda ilerlerken bir maliyeci gibi düşünebilmeyi sorgulamayı ve yılmadan devam etmeyi öğrendim öğrendiğim her şey için ilk olarak Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ve üzerimizde emeği olan bütün hocalarımıza sonsuz teşekkür ederim. Bu diplomayı en az hocalarım kadar almamda emeği geçen başta annem ve babam olmak üzere tüm aileme de çok teşekkür ediyorum. Burada mezun olan tüm arkadaşlarıma da hayatları boyunca başarılar diliyorum dedi.

Sonra diğer Fakülte birincimiz Şebnem İBİŞOVA söz aldı ve “Bugün burada mezuniyetimize ortak olan tüm konuklarımıza hoş geldiniz diyorum” diyerek sözlerine başladı. Öncelikle Üniversiteden yüksek bir başarı puanı ile mezun olduğum için büyük bir heyecan ve mutluluk duyuyorum. Burada alanında uzman birçok hocadan değerli bilgiler edindik. Yalnızca akademik olarak değil hayata dair de birçok bilgi kazandırdılar. Bu nedenle tüm hocalarımıza bize kazandırdıkları her şey için çok teşekkür ediyorum. En az hocalarım kadar bu kürsüde bulunmamızda büyük emeği olan başta annem ve babam olmak üzere tüm aileme teşekkür ederim. Bugün mezun olan tüm arkadaşlarıma da başarılar dilerim diyerek sözlerini tamamladı.

Ardından Fakülte birincilerimize Dekan Prof.Dr. Cengiz DURAN tarafından plaket ve başarı belgeleri taktim edildi. Yapılan açılış konuşmalarının ardından Bölüm Birincilerine Bölüm Başkanları tarafından plaketleri ve başarı belgeleri takdim edildi. Büyük bir coşku içinde geçen mezuniyet törenimiz Üniversitemiz Müzik Topluluğu tarafından yaşatılan canlı müzik şöleni, mezuniyet pilavı ikramı ve son alarak mezuniyet sevinci yaşayan tüm öğrencilerimizin keplerini havaya atmalarıyla son buldu. Neşe, sevinç, ayrılık hüznü ve mutlulukla geçen bir mezuniyet törenine daha ev sahipliği yapan Fakültemizde gururlu anlar yaşandı.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2022, Salı