Fakültemizde İngilizce Harici Bir Yabancı Dilde İlk Yayın Gerçekleşti

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ, “El-Emn Ed-Düveli, Ven-Nizam el-Alemi El-Cedid ve Türkiye” (Uluslararası Güvenlik, Yeni Dünya Düzeni ve Türkiye) adını taşıyan bir kitap yayınladı. Kitap, özellikle Ukrayna-Rusya Savaşı ve Gazze’de devam eden soykırımın neticesinde dünyada değişen ve dönüşen jeopolitiği ele almaktadır. ABD’nin hegemonik gücünü önemli ölçüde kaybetmeye başladığı son yıllarda yeni bir dünya düzeni arayışı hız kazanmıştır. Bu bağlamda kitap, Ukrayna savaşının sonucuna bağlı olarak ABD-Çin ve Rusya arasında süregelen rekabetin çok merkezli bir yönetim nizamına dönüşeceğini iddia etmektedir. Bu perspektife göre Türkiye, tarihinde hiç olmadığı kadar güçlü bir çekim merkezi olacak ve Ortadoğu, Kafkasya ve Afrika’yı kapsayan coğrafyada orta ölçekli küresel bir aktör haline gelecektir. Eserin yanınahazırlanması ve çevirisinde kıymetli bölüm öğrencilerimiz Abdurrahman Şeyh İbrahim ve Muhammed İsmail aktif katkı sağlamışlardır. Arapça olarak kaleme alınan kitap, yirmi iki Arap devletinde de ulaşılabilir bir referans kitap olacaktır.

Son Güncelleme Tarihi: 06 Mart 2024, Çarşamba