Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Ev Sahipliğinde Düzenlenen Emıdworld’23 Uluslararası Ekonomi Maliye İşletme ve Sosyal Bilimler Kongresi Sona Erdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü Ev Sahipliğinde Düzenlenen Emıdworld’23 Uluslararası Ekonomi Maliye İşletme ve Sosyal Bilimler Kongresi Sona Erdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü ev sahipliğinde düzenlenen EMIDWORLD’23 Uluslararası Ekonomi Maliye İşletme ve Sosyal Bilimler Kongresine yoğun ilgi.
09-11 Kasım 2023 tarihlerinde Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü ev sahipliği ve TEMAR işbirliğiyle düzenlenen kongreye 28 ülkeden 240 katılımcı hazırladığı 156 bildiriyle katıldı. 9 Kasım Perşembe günü saat 11.00’da İşletme bölümü Amfi 2’de; Kongre Koordinatörü Prof. Dr. Niyazi Kurnaz, Kongre Dönem Başkanı Prof. Dr. M. Hasan Eken, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayhan Kahraman, University of New York Tirana (Arnavutluk) Rektörü Prof. Dr. Erkan Erdemir, Jadara University (Ürdün) Rektörü Prof. Dr. Habes Moh’d Hatamleh, Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ve Kütahya Vali Vekili Fikret Zaman’ın konuşmalarıyla Kongre açılışı gerçekleştirildi. 
Açılışın ardından Prof. Dr. Necmi GÜRSAKAL’ın “Sosyal Bilimlerin Tartışmalı Geleceği” konulu açılış konferansı ve Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK’ın katılımcı olduğu “Akıllı Kentler” Özel Paneli düzenlendi. 
Öğle arasının ardından Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın konuşmacı olduğu “Mavi Vatan ve Türk Denizcilik Tarihi” başlıklı konferansa paralel online ve sözlü oturumlar ve Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı’nın moderatörlüğünde düzenlenen “1950 sonrası Türk Siyasi Hayatı” başlıklı özel oturum ile birinci gün sunumları Kütahya Belediyesinin desteğiyle Kütahya Kalesi içerisinde yer alan Döner Gazino’da verilen akşam yemeği ile sona erdi.
İkinci günü online ve sözlü sunumlar ile devam eden kongre, öğleden sonra düzenlenen Prof. Dr. Sadi Uzunoğlu, Dr. Barış Esen, Dr. Nuri Sevgen’in konuşmacı olduğu “Cumhuriyetten günümüze Türk sermaye piyasası” başlıklı panel ve Hazine ve Maliye Eski Müsteşarı Tevfik Altınok, Prof. Dr. M. Hasan Eken ve Doç. Dr. Adil Akıncı’nın konuşmacı olduğu kapanış töreni, plaket takdimi, hatıra fotoğrafı çekimi ve Kütahya Belediyesinin desteğiyle Bengisu Belediye Tesislerinde verilen akşam yemeği ile sona erdi.
Üçüncü gün ise bilimsel oturumlarının ardından tüm katılımcıların yer aldığı Aizanoi Antik Kenti gezisi gerçekleştirildi. 
Kongre boyunca yerli ve yabancı fotoğraf sanatçılarının katıldığı “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Türk Bayrağı” konu fotoğraf sergi ve Kütahya Gülsüm Güral Özel Müzesi tarafından düzenlene “Atatürk ve Türk Bayrağı” konulu özel sergi İşletme Bölümü sergi alanında katılımcıların ve öğrencilerin beğenisine sunulmuştur.
Uluslararası Ekonomi Maliye İşletme ve Sosyal Bilimler Kongresinin kapanış oturumunda kongrenin düzenlenmesinde emeği geçen ve kongreyi destekleyen herkese ayrı ayrı teşekkürler sunularak, ikincisinin İstanbul’da düzenlenmesine karar verilmiştir.

 

Son Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2023, Pazartesi