Hakkımızda

Kütahya Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi, EskiÅŸehir Ä°ktisadi ve Ticari Ä°limler Akademisi'ne baÄŸlı olarak 12 Ekim 1974 tarihinde "Kütahya Yönetim Bilimleri Yüksekokulu" adı altında kurulmuÅŸ ve 4 Aralık 1974 tarihinde öÄŸretime baÅŸlamıştır. 15 Åžubat 1979 tarihinde "Kütahya Yönetim Bilimleri Fakültesine" dönüÅŸtürülmüÅŸtür. 20 Temmuz 1982 tarih ve 41 sayılı Kanun Hükmündeki Kararname ile "Kütahya Ä°dari Bilimler Yüksekokulu" ve 3389 sayılı kanuna eklenen bir madde ile Anadolu Üniversitesi "Kütahya Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi" haline getirilmiÅŸtir.

Son olarak 3 Temmuz 1992 tarihinde Dumlupınar Üniversitesi'ne baÄŸlı Kütahya Ä°ktisadi ve Ä°dari Bilimler Fakültesi haline getirilen okul EÄŸitim-ÖÄŸretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Dumlupınar Üniversitesi adı altında ilk olarak 1993-1994 eÄŸitim-öÄŸretim yılında öÄŸrenci alan fakülte, 1996-1997 eÄŸitim-öÄŸretim yılı sonunda ilk mezunlarını vermiÅŸtir. Fakültede Ä°ÅŸletme, Ä°ktisat, Kamu Yönetimi, Maliye, Siyaset Bilimi ve Uluslararası Ä°liÅŸkiler, Ekonometri, Uluslararası Ticaret ve Finansman programlarını uygulayan 7 bölüm bulunmaktadır. Fakültede Ekim-2017 itibariyle toplam 11.044 öÄŸrenci öÄŸrenime devam etmektedir. Fakültenin öÄŸrenim süresi 4 yıldır. Bu süre içerisinde. Fakülteden mezun olan öÄŸrencilerin, dünyada eÅŸdeÄŸer eÄŸitim-öÄŸretim veren üniversite öÄŸrencileri ile entegre olmalarını saÄŸlamak; araÅŸtırmacı, rekabetçi, çalışkan bir öÄŸrenci realize etmek amacıyla eÄŸitim ve öÄŸretim sürdürülmektedir.

Son Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2019, Pazartesi