Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Tesam Arasında Düzenlenen Öğrenci Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Genç TESAM Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, iki gün boyunca gerçekleşen 11 oturum ve 43 bildiri sunumuyla başarıyla tamamlandı. Çeşitli disiplinlerden gelen genç araştırmacıların katılımıyla zenginleşen kongre, önemli konuları ele alarak bilgi paylaşımı ve tartışma fırsatı sağladı.

Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, enerji diplomasisinden küresel güç mücadelesine, demokratikleşme olgusundan uluslararası ilişkilere kadar geniş bir konu yelpazesini kapsadı. Katılımcılar, Türkiye-ABD ilişkilerinden uluslararası hukuka, ekonomiden kültürel meselelere kadar çeşitli başlıklarda bilimsel çalışmalarını sundular.

Kongre boyunca ele alınan konular, sosyal bilimlerdeki zenginliği yansıtarak akademik bir platform sunma misyonunu başarıyla yerine getirdi. Özellikle genç araştırmacıların çeşitli alanlardaki katkıları, bilimsel dünyaya önemli birer ses olarak yükseldi.

Organizasyonun başarısında emeği geçen Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, TESAM ve diğer destekleyen kuruluşlara teşekkürlerini ileten katılımcılar, benzer etkinliklerle bir araya gelmeyi umut ederek kongreyi sonlandırdılar. Bu başarılı etkinlik, sosyal bilimler alanında yapılan araştırmaların teşvik edilmesi ve genç araştırmacılara platform sağlanması adına önemli bir adım olarak kayıtlara geçti.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Aralık 2023, Cuma